Stubfræser

Viser alle 2 resultater

  • Stubfræser

    Stubfræser – FSI 20B

    DKK800,00 / dag Vælg dato(er)
  • Stubfræser

    Stubfræser – FSI B28

    DKK1.440,00 / dag Vælg dato(er)

Lej en stubfræser

Intet er mere utiltalende at kigge på end en ujævn, ophugget græsplæne, lige der hvor et gammelt træ har stået. Desværre bliver det indimellem resultatet, når man skal hver fjernet de rødder og skubbe, der har holdt stammen stående i årevis.

Heldigvis er det muligt at fjerne alle plante- og trærester, samtidigt med at man skåner den omgivende jord, hvis blot man har det rette værktøj. Med en stubfræser fra Kbhmaterieludlejning.dk er du sikker på at kunne skåne både haven og ryggen, samtidigt med at det gør arbejdet både hurtigere og sjovere.

Hvad er stubfræsning?

Stubfræsning er et gennembrud indenfor havearbejde. Hvor der før var et stort slid i at fjerne et gammelt træ, stubben og de tilhørende rødder, er det i dag muligt for en mand at gøre dette på en eftermiddag. Vel at mærke uden at få sved på panden. Stubfræsning foregår både over og under jorden, og ordnes med en påmonteret fræser med savklinge, der kan komme til selv de mest utilgængelige steder.

Hvis stubfræsningen går godt, vil jorden, både omkring og i det dannede hul være så velholdt, at man kan dyrke et nyt træ på det selvsamme sted.

Hvad er en stubfræser?

En stubfræser er et værktøj til haven, der mest af at minder om en havetraktor. Den fræser stubben ned 30-40 cm. under overfladen. Stubfræseren fås i mange forskellige størrelser og modeller, men selve fræsningen foregår ved hjælp af en rund savklinge, der kan manøvreres under jorden. Stubfræseren gør arbejdet hurtigere, samtidigt med at man som haveejer ikke skal slide ryggen i stykker, hverken med gravearbejdet eller opløftningen af stubben.

Men samtidigt er den faktisk også mere skånsom ved jorden, end manuelt arbejde vil være. Er fræsningen udført godt, så er det faktisk muligt at plante et nyt træ på præcis samme sted, som den forrige stub stod.

Mange stubfræsere er benzindrevne. Dette gøres for den øgede kraft, som sidste ende er med til at skåne den øvrige have bedst muligt. Med en stubfræser fra Kbhmaterieludlejning.dk får du en fræser, der kan fræse i op til 3 timer pr. tank, svarende til to træstubbe med en diameter på 1050 mm.

Lej en stubfræser til din træstub

En stubfræser er en dyr anordning. Afhængigt af størrelse og kvalitet koster de imellem 40.000 kr. til flere 100.000 kr. Man skal dermed fræse rigtig mange træer, før investeringen er tjent ind.

Stubfræseren har heller ikke godt af at være i dvale i lange perioder. Som med alle andre maskiner skal den passes og plejes. Derfor kan der være mange besparende fordele ved at leje fræseren. Vi udlejer dem til sølle 800/pr. dag, hvilket inkludere forbrug af fræsetænder. På en almindelig dag vil du kunne fræse op imod 8 store træer.

Med en lejet stubfræser følger naturligvis en brugsvejledning. Vi anbefaler vi at du sætter dig godt ind i denne, så der hverken sker skade på maskinen eller haven. Hvis du skal lave generelt havearbejde, kan du bestille vores havefræser her.

Sådan fræser du træstubben

Der er masser af måder at komme af med sin stub på, udover stubfræseren. Bagsiden ved disse er, at de ofte er meget tidskrævende, lige så vel som de kan være meget fysisk tunge. Hvis stubben skal rådne væk selv, er der hurtigt gået mere end 20 år, før den kan fjernes fra haven.

Hvis den graves op, er det menneskets eget tempo, der sætter grænsen, men dette kan ikke måle sig med stubfræserens konstante tilintetgørelse af stubben. Endeligt er det også muligt at brænde stubben. Dette kræver igen en del gravearbejde, hvorefter den, afhængig af størrelse og tilstand, skal brænde i alt fra 12 timer til 3 døgn.

Det er dermed både tids- og muskelbesparende, hvis man vælger stubfræseren. Med sin skarpe, stærke klinge er det faktisk kun store sten, den ikke kan fræse igennem. Alt andet kan fræses på ingen tid. Både den stub, der stikker over jorden, men i særdeleshed også den mere besværlige, underjordiske del.

Det eneste restmateriale er træflis, der ligger pænt i det hul, hvor der engang stod et træ. Træflisen kan med fordel anvendes i eks. blomsterbede.

Hvordan er resultatet efter brug af en stubfræser?

Med en moderne stubfræser fra Kbhmaterieludlejning.dk opnår du det mest skånsomme resultat, når det kommer til den øvrige have.

Et gravearbejde vil unægtelig sætte sit præg, men med en effektiv stubrenser behøver hullet i jorden ikke at blive større, end træet var bredt. Det gør det nemt for haveentusiasten at få haven i pæn stand på ingen tid. Når stubben er fræset i bund, vil det kun være træflis- og spåner, som nemt kan fjernes derfra, enten for at smides bort, eller til genanvendelse i den øvrige have. Dette kan blandt andet være til blomsterbede.

Derudover har du stadig en rask og sund krop, som er klar til de næste mange haveprojekter. Et havearbejde skal gerne kunne ses. Det skal også kunne mærkes. Men et havearbejde må helst ikke slides, hverken i haven, eller i kroppen. En effektiv stubfræser skåner dermed både dig, din have og dine tidsplaner.