Havefræser

Viser alle 6 resultater

 • Havefræser

  HONDA FJ500 HAVEFRÆSER

  DKK320,00 / dag Vælg dato(er)
 • Havefræser

  Husqvarna TR 348

  DKK480,00 / dag Vælg dato(er)
 • Havefræser

  Solis traktor m. Fræser

  DKK960,00 / dag Vælg dato(er)

Lej en havefræser

Med en solid finpudsning, har vi nu et marked af moderne havefræsere, der udvikles af såvel danske som udenlandske producenter. Men det er ikke nødvendigvis et evigt behov at være i besiddelse af en havefræser. Heldigvis, så kan dette fantastiske produkt sagtens lejes, lige her hos os.

Lej en havefræser til dit næste haveprojekt

Der er mange måder, hvorpå en havefræser kan gøre havearbejdet både nemmere og sjovere. Deres egentlige formål er at kultivere jorden – dvs. iltning – men i dag er der lavet ekstraudstyr en masse, så havefræsere i dag er et meget effektivt værktøj for alle med en køkkenhave.

Fordi jorden skal vendes meget ved kultivering, er havefræseren et logisk udgangspunkt, når der skal anlægges græsplæne, sås frø og kartofler, samt en generelle pasning og pleje af en frodig køkkenhave. Hvis du har problemer med at fjerne en træstub, kan du med fordel leje vores stubfræser til dette formål. Lejen af en sådan maskine er ikke høj. Faktisk er det muligt at leje en topmoderne Honda havefræser for mindre end 300 kr./pr. dag her hos os. Det kan være en fordel at leje den, hvis den ikke skal bruges mere end to gange om året.

Som alle andre maskiner har havefræseren ikke godt af at stå ubrugt for længe, og da der ofte er jævne mellemrum mellem kultivering og såning, så kan der altså være penge at spare ved at leje en billig havefræser herfra.

Hvorfor bruge en havefræser?

Enhver, der har brugt en weekend på at grave og vende jord fra morgen til aften, vil vide hvor udmattende og langsomt, sådan et projekt kan foregå. Havefræseren er skabt til at afhjælpe den tunge byrde, samtidigt med at den sætter tempoet op.

Havefræseren går i bund og grund ned i jorden og nedbryder de gamle planter og planterester, som ellers ville ligge døde på jordoverfladen. Disse planter har i deres levetid tæret på jordens næringsstoffer. Jorden er således ikke lige så indholdsrig, når de nye planter skal til at dyrkes.
Med havefræserens magi er dette problem heldigvis løst. De køkkenhaver, som tidligere har skullet kultiveres i dagevis, kan i dag klares på en eftermiddag.

Men havefræseren er i evig udvikling. Forskelligt tilbehør skabes i dag, med henblik på at gøre havefræseren mere og mere effektiv. Såning af bl.a. kartofler og frø er en af havefræserens øvrige talenter, som blot gør den mere praktisk. Havefræseren kan også bruges som et værn mod mos på græsplænen. Jo mere næring græsset kan få, jo mere modstandsdygtigt bliver det overfor mos i fremtiden.

Det skal her nævnes, at et sådant projekt oftest også kræver en jævning af græsplænen efterfølgende.

Elektrisk eller benzindreven havefræser?

Der er masser af fordele at spotte, uagtet om det er strøm eller diesel, der skal drive maskinen. Men lige præcis tilførslen af energi er meget kendetegnene for, hvilken størrelse havefræser du har med at gøre.

En elektrisk havefræser er fantastisk til de mindre bede, hvor smidighed og præcision er nøgleordene. En eldreven maskine tænder altid i første hug, og er samtidigt ikke så tung at manøvrere med. Larm er der ikke meget af, når det er el, der driver værket. Dog skal denne have en strømtilførsel. Derfor må der tages hensyn til en ledning, der skal forbindes til en stikkontakt.

Samtidigt er denne type fræser ikke velegnet til større arealer, til dels grundet det lidt langsommere tempo, men også grundet den besværlige strømtilførsel.

Med en benzindrevet havefræser er der ingen ledninger. Tempoet er også i top. Den benzindrevne havefræser er til entusiasten, der har et større areal, der skal arbejdes med. Selvom den ikke er lige så præcis som den eldrevne, så opvejes dette af det gode tempo og den øgede kraft, som maskinen har.

Selvom der til den benzindrevne havefræser ikke medfølger en ledning, så skal man i stedet fylde tanken op. Maskinen larmer også mere, ligesom den også er tungere at manøvrere.

Der er altså stor forskel på, hvad man som forbruger vælger. Står man med et stort areal, så ville det være en fordel at vælge vores benzindrevne havefræser. Men disse overvejelser kender man bedst selv som haveejer.

Leje af havefræser til hurtigere rendegravning

Planter, blomster og afgrøder kan også drukne. Det er hvad der ofte sker, hvis ikke man graver en rende om sit blomster- eller grøntsagsbed. Heldigvis kan havefræseren også hjælpe dig med dette. Det er vigtigt at jorden er våd, når du fræser din rende, ellers skiller jorden sig ikke ordentligt ad.

Efter hver omgang tager du en lille skovl, som kan fjerne det sidste løse jord, hvorefter processen gentages. Til sidst står du med en godt udført rende om dit bed, der sikrer, at rødderne ikke ligger i konstant vand og derfor rådner.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge en havefræser, selvom jeg ikke har mange kræfter?

Sagtens. De elektriske havefræsere kan anvendes af alle, ung som gammel, svag som stærk. Selvom de benzindrevne modeller er tungere, så hjælper deres hjul også på driften af dem. Derudover, så sparer du kræfter ved at bruge en havefræser. Alternativet er at vende jorden selv, hvilket er både tidskrævende og meget fysisk hårdt.

Med tiden, når den rette stilling og det rette tryk har sat sig i kroppen, vil du også mærke, at tungere havefræsere kan virke ”lette”, fordi deres vægt hjælper med at presse knivene i jorden. Øvelse gør mester, men i netop dette tilfælde behøver du ikke frygte at arbejdet bliver uoverskueligt tungt.

Er det en fordel at have bakgear på havefræser?

Bakgearet gør havefræseren mere stabil, og gør det nemmere at komme fri at en situation, hvor knivene har sværere ved at skære igennem jorden, eks. hvis denne er hård. Bakgearet kan også komme dig til nytte, hvis du vil bruge noget tilbehør til havefræseren