...

Flishugger

Viser alle 3 resultater

  • Vinter tilbud -20% Flishugger - TP 165 på trailer
    Flishugger

    Flishugger – TP 165 på trailer

    DKK1.320,00 (DKK1.056,00 eksl. moms) / dag Vælg dato(er)
  • Vinter tilbud -20% Adapter 7 pol til 13 pol (salg)
    Autotrailer

    Adapter 7 pol til 13 pol (salg)

    DKK52,00 (DKK41,60 eksl. moms) Tilføj til kurv

Lej en billig flishugger

Mange drømmer om et hus med have, hvor man kan nyde en god udendørs middag og børnene kan lege frit. En have kræver dog ofte hårdt arbejde og knofedt, hvis den skal være lige så pæn næste år, som den er nu.

Men hvor man tidligere har været nødt til at ordne alt selv i et menneskeligt tempo, er der i dag masser af udstyr, der gør din havegerning let som en leg. En af de vigtigste redskaber er her flishuggeren.

Hvorfor bruge en flishugger?

En velholdt have kræver ofte både saks og sav. Når grene, bark og krat er blevet skåret og klippet til, så haven atter ser ordentlig ud, vil alt haveaffaldet samtidigt have hobet sig op.

Her kommer flishuggeren ind i billedet. I stedet for at samle alt sammen i sække og køre det væk i hobbytrailer, hvor det blot skal rådne bort, så giver flishuggeren dig mulighed for at omdanne bunken af gamle grene til et lettere strøg af fine små stykker træflis. Træflis, der med fordel kan anvendes i blomsterbedet.

Træflis er nemlig rigt på meget af den næring, der lader planter og buske gro. Du kan også lave større flis- og barkstykker, som kan pynte i havegangen.
Du kan således hjælpe dig selv til en mere velnæret have, samt spare turen til genbrugsstationen, med en lejet flishugger fra Kbhmaterieludlejning.dk.

Hvad er en flishugger?

En flishugger er et nyttigt redskab, der lynhurtigt kan omdanne både større og mindre grene, buske og krat til fin træflis, som på den ene side fylder mere end skovl og saks, men som samtidigt også kan bruges mere effektivt.

Haveaffaldet er dermed ikke længere en byrde, der sluger halve og hele eftermiddage, men i stedet vigtige materialer, som hurtigt kan omdannes til din haves næringskilde. En flishugger sparer miljøet for køreturen op til genbrugsstationen, samtidigt med at haven bliver rigere på alt det, den har brug for.

Hos Kbhmaterieludlejning.dk ønsker vi vores kunder den bedste og hurtigste oplevelse, når det kommer til det moderne havearbejde. Derfor kan du hos os leje en flishugger, der kan gennemfræse op til 3 ton haveaffald i timen. Du kan også bestille en havefræser til at klare jobbet, før du kan køre det gennem flishuggeren.

Typer af flishugger

Flishuggere kommer i forskellige størrelser, men deres funktion er den samme. Man indfører forsigtigt grenene, for så at se træflisen blive blæst ud af den blæser, der sidder monteret på siden.

Typisk er et stykke træflis imellem 3 og 9 cm langt, og vel tyndere. Det er vigtigt at notere sig, at flishuggeren skal bruges til tørt træ.

Motortype

Som med mange andre havevidundere, der er udviklet for nemhedens og effektivitetens skyld, findes der to typer motor til en flishugger: Elektrisk og benzindrevet.

Med en benzindrevet flishugger fra Kbhmaterieludlejning.dk kommer effektiviteten i højsædet. En stabil konstruktion med uanede mængder af kraft gør det muligt at gøre hele sommerens havearbejde til flot træflis på ingen tid.

Og netop her adskiller denne sig fra den elektriske. For selvom den elektriske flishugger er lidt lettere, så har den ikke de samme kræfter som den benzindrevne. Den vil derfor have en mindre effektivitet, ligesom der vil være elementer, som kan sætte maskinen ud af spillet, f.eks. småsten. Derudover, så kender den elektriske flishugger sine mobile begrænsninger i den ledning, som skal sikre strømmen.

En benzindrevet enhed vejer som regel lidt mere. Heldigvis har vi gode, stabile hjul på vores flishugger, der gør det nemt for dig at manøvrere maskinen, uanset erfaring. Når der samtidigt ikke er nogen ledning, kan den placeres nemt og uden problem, lige hvor du ønsker det.

Hvordan bruger du en flishugger?

Selvom flishuggeren er et nemt redskab at bruge, når man først har prøvet den, er det vigtigt at man tager sine forholdsregler. Både for havearbejdet, for flishuggeren, men også for en selv.

Klargør maskinen og arbejdsområdet

Forarbejdet er oftest det vigtigste. Det gælder både sikkerheds- og effektivitetsmæssigt. Arranger flishuggeren sådan, at den står sikkert og stabilt. Den er tung at rejse igen, og saven er ikke nødvendigvis menneskets bedste ven.

Når den er stillet stabilt, på et jævnt underlag, må man sørge for at vejen imellem haveaffaldet og flishuggeren er ryddet. Det kan være farligt at falde i nærheden af den, så arranger gerne, at haveaffaldet er nemt at få fat i, og aldrig ligger i vejen.

Indstil maskinen

Størrelsen på flisstykkerne kan justeres. Dette bør du gøre, alt efter behov. Er det til blomsterbede eller til havegangen, så kan de store stykker være en god idé, imens de mindre stykker gør affaldet nemmere at håndtere bagefter.

Start maskinen

Med en benzindrevet flishugger fra Kbhmaterieludlejning.dk skal du huske at sørge for at tanken er fyldt ordentligt op. Tjek desuden, om der skulle være restmateriale i fliskammeret.
Det er også bydende nødvendigt at tjekke sikkerhedslåsen, og sørge for at den er låst, før du tænder. Ellers vil maskinen ikke starte.

BEMÆRK: Sørg altid for at flishuggeren er placeret på et fladt, jævnt underlag. Lige så effektivt som de skærer haveaffaldet, lige så farlige kan de være for mennesker, under de forkerte forhold.

Bland tørre og friske grene

Selvom de tørre grene er nemmest at kværne, er det både godt for maskinen og for arbejdet, hvis disse blandes med friske, grønne grene.

Den fugt, der er i disse, hjælper med at give selve tragten en glidende effekt, ligesom de også køler savbladene. Du undgår dermed hyppige skader på maskinen, og slipper dermed for at stoppe op i utide.

Sikkerhedsråd til brug af flishugger

Det kan som tidligere nævnt være farligt at bruge en flishugger. Derfor følger der her 7 råd til, hvordan du bruger en flishugger fra Kbhmaterieludlejning.dk bedst muligt.

Hold dig til standardstørrelserne

Flishuggeren kan være et effektivt værktøj, men samtidigt kan den også være et farligt våben. Kører man for store stykker træ igennem, kan træstykkerne slå ud, og i værste fald ramme dig i hovedet.

Sørg derfor for, at de træstykker, der puttes i maskinen, er af en brugbar størrelse. En god, billig flishugger fra os er godkendt til at tage grene med en tykkelse på op til 10 cm.

Sørg også for at de materialer du fodrer maskinen med, er godkendte til maskinen. Sten og metaller er som udgangspunkt et no-go. Dette er både for maskinens skyld, men mest af alt for din.

Måske kender du følelsen af en græsslåmaskines affyring af gemte småsten. Denne skal ganges vel op, når det kommer til flishuggeren. Pas derfor på dig selv, og vær sikker på, at det kun er organisk materiale, der puttes i maskinen.

Fodringen

Når du skal fylde vores flishugger, er det vigtigt at du griber det rigtigt an. Bogstaveligt talt. For det kan være farligt at holde fast i de grene, der skal kværnes. En flishugger fra Kbhmaterieludlejning.dk er et effektivt værktøj, der skærer grenene hurtigt, og hånden kan hurtigt komme i vejen.

Omvendt, så kan effekten også være mangelfuld, hvis man bare ”kaster” grenene i. Brug gerne en ekstra pind eller stang til at skubbe grenene ned til saven. Det sikrer dig bedst muligt mod unødvendige.

Vær ordentligt påklædt

Lige så vel som hænderne er vigtige at sikre, lige så vel er resten af kroppen. Løse trøjer og bukser kan hurtigt sætte sig fast i maskinen, og det kan i værste fald have dødelig udgang. Sørg derfor for, at din beklædning er egnet, og sidder tæt til kroppen. I det gode sommervejr kan det være en fordel kun at have det mest nødvendige på.

Sikkerhedsbriller og sikkerhedssko er også væsentlige, når du anvender maskinen. Der kan let flyve støv op i øjnene, og da maskinen er tung, bør man som minimum sikre sine fødder i nogle sko med stålindlæg. Træsko kan også bruges

Ryd ordentligt op undervejs

Selvom træflisen næsten udelukkende ryger ud, hvor den skal (i en tilhørende pose eller kasse), så vil der ryge lidt restmateriale ud rundt om.

Dette vil mestendels være savsmuld, men der kan også ryge enkelte små afskæringer og kviste ud, som havner lige rundt om maskinen. For at sikre sig imod et eventuelt fald, kan du med fordel rydde lidt op undervejs.